DIGITAL FREESAT FORUM
Here you find everything about the satellites for satellite receivers software, keys, movies, music ..... many other
Lista Forumurilor Pe Tematici
DIGITAL FREESAT FORUM | Inregistrare | Login

POZE DIGITAL FREESAT FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
DIGITAL FREESAT FORUM / Romania / Fitness, ptr muschii memoriei Moderat de grass
Autor
Mesaj Pagini: 1
robifnhood100
Membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Uiti adesea numele colegilor mai vechi, cauti mereu ochelarii sau cheile, te intorci din drum sa verifici daca ai uitat lumina aprinsa sau ai incuiat usa? Fara indoiala, memoria incearca sa-ti joace feste, nu te alarma, avem antidot la toate!



1) Joaca-te si invata
Niciodata nu e prea tarziu ptr aceste activitati, nu uita ca memoria se uzeaza daca nu o folosesti, joaca scrabble,sah, carti bridge sau orice alt joc de logica sau strategie. Daca nu ai pertener, exista cuvinte incrucisate sau integrame. Foloseste-ti memoria cat de des poti , nu o lasa prea mult sa leneveasca, dai de lucru, ofera-i in permanenta de lucru, chiar si informatii banale, incepand cu retinerea numerelor de telefon ale prietenilor si membrilor familiei pana la lista de cumparaturi.Las-o acasa si memoreaza ce ai de cumparat.
2) Dormi & mananca!
Creierul profita de noapte ptr a tria si clasa amintirile din timpul zilei. Daca pierzi fazele somnului in care au loc aceste procese consolidarea amintirilor va fi perturbata. Alimentatia e la fel de importanta. Astfel se asigura nutritientii necesari bunei functionari a creierului. Poti adauga in alimentatia zilnica si suplimenti nutritivi.
3) Creeaza hobby-uri
In timpul liber foloseste-ti imaginatia si creaza-ti singur paradise proprii: mica te gradinita de flori sau de plante, micul tau atelier de tamplarie, gaseste si tu ceva , hai ca se poate! Astfel iti antrenezi memoria, creaza-ti propria afacere, sau propria oaza de relaxare.
4) Citeste cat mai mult!



Cititul este o activitate cerebrala prin excelenta, punindu-ti neuronii( celulele nervoase) la treaba iti vei ameliora si consolida performantele. Indiferent ce optiuni literare vei alege, citind vei remarca cum vor invia amintiri si date pe care credeai ca le-ai uitat. Daca-ti place, poti inventa chiar tu urmatoarea pagina, la figurat caci la propriu sunt doar vitamine ptr creier!


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la