DIGITAL FREESAT FORUM
Here you find everything about the satellites for satellite receivers software, keys, movies, music ..... many other
Lista Forumurilor Pe Tematici
DIGITAL FREESAT FORUM | Inregistrare | Login

POZE DIGITAL FREESAT FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
andrum94 din Galati
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
27 - 80 ani
DIGITAL FREESAT FORUM / Romania / Legumele bucatariei primavarii si verii. Moderat de grass
Autor
Mesaj Pagini: 1
Tadft
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 28
Dupa o iarna destul de grea si lunga, organismul nostru are nevoie de  putin ajutor pentru a se reface si pentru a se incarca cu energie. Natura, este cea care ne poate ajuta cel mai mult in aceasta perioada, cand suntem ”bombardati” de explozia de verdeata caracteristica timpului.



Plantele verzi, precum: urzicile, spanacul, salata verde, leurda, macrisul, ceapa si usturoiul, sunt cu atat mai pretioase cu cat acestea pot fi consumate si in stare cruda, sub forma de salate.
Urzicile:
- le gasim in general primavara, dar pot fi culese pana la mijlocul verii. O cura de 7 zile cu zeama de urzici ajuta la subtierea vaselor sangvine, usurand circulatia sangelui. De asemenea consumul de urzica sub forma de zeama sau salata, imbunatateste functionarea aparatului urinar, in special la barbatii cu probleme ale prostatei. Normalizeaza digestia si aduc o cantitate insemnata de vitamine si minerale.
Spanacul:
- recomandat deopotriva copiilor si adultilor de orice varsta, prin aportul lor de minerale (fier, calciu) si vitamine ( C,E.K ), precum si fibre alimentare, imbunatateste activitatea inimii, regleaza digestia, stimuleaza cresterea si intarirea sistemului osos, corecteaza anemia si amelioreaza depresia nervoasa. Se prefera consumul lui sub forma de salata sau suc natural.
Salata verde:
- numele ei este asociat cu primavara, desi ea exista pe tot parcursul intregului an. Cantitatea mare de clorofila o face un bun adjuvant in lupta cu anemiile, iar sarurile minerale si vitaminele continute dau organismului rezistenta si viatalitate.  Asezonata cu ceapa,usturoi verde, ulei de masline si zeama de lamaie, salata verde este un excelent meniu in perioda de post.
Leurda:
- cunoscuta si sub numele de usturoi salbatic, leurda poate suplinii cu succes usturoiul de cultura in salate, supe, ciorbe, in amestec cu urzici sau spanac. Consumate natural, frunzele de leurda ajuta la tratarea bolilor cardiovasculare. a afectiunilor cardiovasculare, a afectiunilor cailor urinare si a bolilor reumatice.
Macrisul:
- cu un continut ridicat de vitamina C, este considerat una din cele mai revitalizante plante. Folosit in preperarea salatelor de cruditati, alaturi de morcov, patrunjel, telina sau in supa-crema de legume, macrisul ajuta la digestie si cresterea apetitului. In medicina traditionala, este folosit in tratarea avitaminozelor, a diareei, eczemelor dar si a intoxicatiilor cu mercur sau arsenic.
Ceapa si usturoiul:
- sunt nelipsite in preparatele culinare din orice anotimp, pentru gustul lor specific care dau savoare mancarurilor. Aceste legume sunt o adevarata comoara de vitamine (A,B,C ) , substante minerale (fosfor, sulf, potasiu, calciu, siliciu) si oxidanti care ajuta la revigorarea organismului.  sunt recomandate cure cat mai lungi de ceapa si usturoi verde, consumate crude sau sub forma de salate, alaturi de alte legume.


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la